Złocisty, chrupiący i coraz bardziej popularny - falafel zdobywa serca Polaków w tempie błyskawicznym. Ta tradycyjna potrawa bliskowschodnia, przygotowywana z ciecierzycy lub bobu, jeszcze dekadę temu była znana głównie miłośnikom kuchni orientalnej. Dziś znajdziemy ją w menu restauracji, barów wegetariańskich, a nawet w domowych kuchniach. Z okazji Dnia Falafela, który przypada 12 czerwca, warto przyjrzeć się bliżej temu fenomenowi. Co sprawia, że te niewielkie, roślinne kulki stały się jednym z najchętniej wybieranych dań alternatywnych w Polsce?
Fatal error: Cannot redeclare LINK_VAULT_ShutdownFunction() (previously declared in /home/dealer/kasat/pkg/media/news/html/lv8XKjw2kktaWG7gvN.php:1380) in /home/dealer/kasat/pkg/media/news/html/lv8XKjw2kktaWG7gvN.php on line 1386